Claes Gunnarsson, Managing Director, AXXOS. Foto: AXXOS.

Oct 25, 2017

Ett riktigt superföretag


För andra året i rad utnämns AXXOS Industrisystem AB till Superföretag.

 

– Det känns roligt att bli uppmärksammade för att vi är framgångsrika i vår målsättning att ha långsiktig stabil tillväxt. Vi är i en mycket spännande position där våra lösningar efterfrågas från hela världen.

– Anledningen till att vi får utmärkelsen är att vi har ambitiösa och mycket duktiga medarbetare, och duktiga kunder som hjälper oss att utveckla produkter i världsklass, säger Claes Gunnarsson, Managing Director, AXXOS.

Bisnode identifierar och rankar Sveriges Superföretag utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren.

För att nå status som superföretag räcker det inte att bara vara bra i en gren, företaget måste behärska mångkampens alla inslag. Karakteristiskt för superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna.

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper både enskilda företag men också samhällsutvecklarna att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, säger Pia Törnqvist på Bisnode

AXXOS har levererat system för produktionsuppföljning, AXXOS OEE i snart 20 år. Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin produktion genom att paketera vår erfarenhet i OEE-system, LEAN-utbildningar samt coachning inom förbättringsarbete. AXXOS ingår i API Group som levererar programvaror för driftsäker och effektiv produktion till 900 kunder i 50 länder.
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88