Oct 12, 2016

Ericsson vinstvarnar


"Väsentligt lägre resultat".


Telekombolaget Ericsson meddelar att resultatet för det tredje kvartalet kommer bli betydligt lägre än bolagets förväntningar. Försäljningen minskade med 14 procent jämfört med samma period i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminär siffra för försäljning uppgår till 51,1 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 59,2 miljarder samma kvartal i fjol.

"Vårt resultat är väsentligt lägre än vi förutsett och avviker från vad vi tidigare kommunicerat kring marknadsutveckling, med ett svagt slut på kvartalet. De negativa industritrenderna har fördjupats och primärt påverkat segmentet Networks. Trots fortsatt genomförande av vårt kostnadsbesparingsprogram har detta inte kompenserat för lägre försäljning och bruttomarginal”, säger Jan Frykhammar, tillförordnad vd för Ericsson, i pressmeddelandet.

Det preliminära rörelseresultatet uppgår till 0,3 miljarder kronor, jämfört med 5,1 miljarder kronor samma period i fjol, inklusive omstruktureringskostnader på 1,3 miljarder kronor. 

Siffrorna är preliminära och inte granskade av revisor. Den fullständiga kvartalsrapporten släpps den 21 oktober.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    24