Matthias Nilsson, operatör på Ericssons mekaniska verkstad i Kista, vid sin nya Hurco från Nordiska Wemag. Foto: Nordiska Wemag.

Jan 24, 2018

Ericsson i Kista vässar maskinparken och satsar på ett flaggskepp


På telekomföretagets mekaniska enhet utvecklar och tillverkar man prototyper till konstruktörerna på Ericssons utvecklingsavdelning.

Ericsson i Kista har investerat i sin andra maskin från Hurco. Denna gången blev det flaggskeppet VMX60SRTi som är en simultan femaxlig maskin med ett arbetsområde i X och Y på 1524 mm x 660mm. Maskinen har ett svivelhuvud och ett nedsänkt rundbord i arbetsbordet på dia 600mm.

-Detta är en oerhört flexibel maskin som passar vår produktion perfekt säger Peter Ericsson, som är avdelningschef på Ericssons mekaniska verkstad i Kista.

-Vi har varit mycket nöjda med vår första Hurco som fungerat klanderfritt i alla år, så ihop med Hurcos enkla men kraftfulla styrsystem så föll valet på en till Hurco. 

På Ericssons mekaniska enhet i Kista utvecklar man och tar fram prototyper till Ericssons konstruktörer för att kunna prova olika typer av tekniska lösningar.

-Vi arbetar just nu med att modernisera arbetssätt och maskinpark för att kunna ge möjlighet att använda många nya typer av materialbearbetningssätt i företagets utveckling av nya produkter, förklarar Peter Ericsson. Medarbetarna har en gedigen erfarenhet av kunskap och teknik och är mycket flexibla i sitt arbete med att tillverka, konstruera samt ge råd om tillverkningsmetoder.

Hurcon har 12000 varv i den kraftiga spindeln på 35Kw. Maskinen har 40 verktygsplatser och är utrustad med högtryck genom spindeln för kylvatten och luft, den har spindel mät prob och laserinmätning av verktygs längd och diameter. Hurcon är även utrustad med en inväxlingsbar högvarvsspindel från är Air-turbine som håller  50000 varv/minut.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT