Epiroc Boomer E2

Epirocs ortdrivningsaggregat Boomer E2 är del av ordern från Züblin International GmbH Chile. Foto: Epiroc.

Jun 13, 2019

Epiroc vinner order värd 135 miljoner


Utrustningen ska expandera gruva till chilenska Codelco, som är världens största kopparproducent.

Epiroc har vunnit en betydande order från byggkoncernen Züblin International GmbH Chile Spa för utrustning som kommer att användas för att expandera El Teniente-gruvan i Chile.

Züblin International GmbH Chile har beställt flera borriggar och lastare för användning i den underjordiska koppargruvan El Teniente i centrala Chile. Epirocs toppmoderna utrustning kommer att säkerställa hög produktivitet och säker drift när gruvan expanderas och som följd får förlängt liv med uppskattningsvis 50 år. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 135 och bokades under andra kvartalet 2019.

“Vi är stolta över att spela en viktig roll då El Teniente-gruvan expanderas och får fortsätta att vara livskraftig under många år till på ett produktivt och säkert sätt”, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef.

“Epiroc har satt ihop ett omfattande erbjudande som inte bara innehåller utrustning men även service och grundlig träning”, säger Dirk Pförtner, Kommersiell Direktör på STRABAG Spa Chile.

Züblin International GmbH Chile är del av den europeiska byggkoncernen STRABAG Group. Bolaget är entreprenör för Codelco, det chilenska statligt ägda gruvbolaget och världens största kopparproducent. El Teniente är Codelcos största gruva.

I ordern ingår olika modeller av ortdrivningsaggregatet Boomer, produktionsborrningsaggregatet Simba och underjordslastaren Scooptram, såväl som teknisk support på plats. Maskinerna kommer utrustade med Epirocs telematiksystem Certiq, vilken möjliggör automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda. Leverans har påbörjats och kommer att fortlöpa fram till början av 2020.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT