Epirocs borrigg SpeedROC 1F

SpeedROC 1F. Foto: Epiroc.

Jan 16, 2020

Epiroc stänger produktionsanläggning


Samlar tillverkningen av utrustning för blockstensindustrin i Indien, som är en växande marknad.

Epiroc AB kommer att konsolidera tillverkningen av utrustning för blockstensindustrin till sin befintliga produktionsanläggning i Nashik, Indien för att öka effektiviteten. Detta innebär att tillverkningen i Italien kommer att stängas, enligt ett pressmeddelande.

Flytten kommer att placera utvecklingen och tillverkningen mitt i den starka och växande blockstensmarknaden i Indien. Detta underlättar en solid och effektiv utveckling av produkterbjudandet och förkortar ledtiden. Verksamheten vid Epiroc Stonetec i Bagnolo, Italien, som har cirka 40 anställda, kommer att stängas i mitten av 2020.

-Vi beklagar att detta kommer att påverka en del av våra kollegor i Italien, men denna åtgärd är nödvändig för att Epiroc ska fortsätta vara stark och flexibel i framtiden, säger Helena Hedblom, Gruv- och infrastrukturchef.

-Indien är en stor och växande marknad för blockstensindustrin och där kan vi dra nytta av en redan fullt fungerande infrastruktur för produktion, inköp och logistik.

Blocksten omfattar naturstenar som vanligtvis utvinns från stenbrott, och trimmas till specifika storlekar eller former. Slutprodukten används till exempel som köksbänkar, stenplattor och gravstenar. Epirocs produkterbjudande inkluderar hydrauliska borriggar som till exempel SpeedROC.

Verksamheten tillhör Epirocs divisioner Surface and Exploration Drilling samt Mining and Excavation Rock Service. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    35