epiroc

Foto: Epiroc.

Dec 3, 2019

Epiroc slutför avyttring av verksamhet i Ockelbo


De 40 medarbetarna har erbjudits anställning av den nye ägaren.

Epiroc har slutfört försäljningen av sin tillverkningsenhet för handhållna borrförbrukningsvaror i Ockelbo. 

Epiroc sålde fabriken och dess verksamhet till ett närstående bolag till Monark AS, en tillverkare av bergborrverktyg med säte i Hof, Norge. Den nya ägaren kommer att fortsätta förse Epiroc med produkter, huvudsakligen stänger för handhållen borrning, som används av anläggnings- och gruvkunder och de cirka 40 medarbetarna på fabriken erbjöds anställning av den nya ägaren. 

Epiroc meddelade i oktober att det hade tecknat avtal om att sälja fabriken, som var en del av Epirocs division Rock Drilling Tools, till Monark.  

Mer information om Monark finns på deras hemsida
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  61
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  61