Boltec

Boltec. Foto: Epiroc.

Oct 21, 2020

Epiroc kammar hem mångmiljonorder till Örebro


Gruvutrustning för 100 miljoner ska levereras från Epirocs anläggning i Örebro.

Epiroc har vunnit en betydande order från Norilsk Nickel i Ryssland för gruvutrustning underjord som kommer att stärka säkerheten samt säkra en effektiv utveckling av gruvdriften.

Ordern har ett värde över MSEK 100 och bokades under tredje kvartalet 2020. Utrustningen kommer att levereras från tillverkningsenheten i Örebro under fjärde kvartalet 2020.

Norilsk Nickel är en av världens största producenter av nickel, palladium, platina och koppar och har ett starkt fokus på automation och nya teknologier.

Gruvbolaget har beställt Epirocs riggar Boltec M och Cabletec M för användning i gruvorna Oktyabrskiy, Mayak och Komsomolskiy i Ryssland med syfte att förstärka berget underjord på det säkraste och produktivaste sättet.

Kvalitet och produktivitet är ledord – till exempel kommer flera av Boltec-maskinerna att vara utrustade med det nya automatiska bulkresin-systemet, en nyckelkomponent i Epirocs mekaniserade bultningsutveckling. Bulkresin-systemet i kombination med självborrande bultar är speciellt effektivt i svåra och ostabila bergförhållanden.

-Norilsk Nickel har varit en Epiroc-kund i många år, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Vi är stolta över att spela en nyckelroll då detta framåtsträvande gruvbolag nu tar nästa steg i sitt engagemang för säkerhet och produktivitet med vår senaste teknologi.

Ett av de svårare bergförstärkningsmomenten i gruv- och tunnelverksamhet underjord är installation av långvariga bergbultar i dåliga bergförhållanden. Traditionellt har därför bergbultning ofta varit flaskhalsen inom borr- och sprängningscykeln.

För att lösa detta lanserade Epiroc under 2019 bulkresin-system för bergbultning underjord, vilket är ett snabbare, mer pålitligt och kostnadseffektivt bultningsalternativ för långlivad bergförstärkning i svåra bergförhållanden.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  192

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  18