Epiroc SmartROC D65

SmartROC D65. Foto: Epiroc.

Aug 23, 2019

Epiroc bygger ut i Örebro


Anläggningen ska byggas ut med 10.000 kvadratmeter med invigning 2021.

Epiroc kommer att utvidga och konsolidera produktionskapacitet som används av divisionen Surface and Exploration Drilling, inklusive att bygga en ny större byggnad för montering och kontor. Produktionseffektiviteten kommer att stärkas i processen. Totalt innebär det en anläggningsexpansion på cirka 10 000 kvadratmeter. Konstruktionen börjar i år och invigning sker med start 2021.

-Med denna investering säkerställer vi att den här strategiska produktionsplatsen blir så produktiv och effektiv som möjligt på lång sikt, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef. Det gör att vi kan möta våra kunders behov ännu snabbare och bättre.

Anläggningen, som är belägen i Norra Bro i Örebro, är en av Epirocs huvudsakliga tillverkningsenheter och här arbetar knappt 400 personer. Utrustning som för närvarande tillverkas här inkluderar ovanjordsborriggar för stenbrott, gruvdrift och anläggning, såsom SmartROC och FlexiROC. I framtiden kommer anläggningen också att tillverka prospekterings- och geoteknisk borrutrustning.

Den nya investeringen följer andra nyligen genomförda investeringar av Epiroc i Örebro. I maj tog Epiroc första spadtaget för en ny värmebehandlingsanläggning för bergborrmaskiner. Under 2018 invigde bolaget sitt kontrolltorn, en högteknologisk samarbetsarena för kunder och partners där de tillsammans med Epiroc kan utveckla lösningar för att göra gruv- och infrastrukturverksamhet mer produktiv, effektiv och säker.

Epiroc sysselsätter mer än 2 000 personer i Örebro, av en global arbetsstyrka om cirka 14 000.
 • Sep 16, 2019

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Reportage Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  286
 • Sep 16, 2019

  Bli smartare i Hannover

  Reportage Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  131
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • AC Floby Magnus Johansson Reportage

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  286
 • EMO Reportage

  Bli smartare i Hannover

  Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  131

 • Teknik

  50 procent lättare

  Världens första moduluppbyggda hybridkedja från igus, tillverkad av stål och plast.
  12