Foto: Areco.

Aug 17, 2017

Enköpingsföretag uppköpt


Specialiserat på pressning av detaljer i specialdimensioner.

Areco har köpt Dubbelfalsen AB, ett bolag som specialiserar sig på pressning av detaljer i specialdimensioner inom takavvattning. Förvärvet stärker Arecos position på takavvattningsmarknaden.

Areco Profiles har sedan 2012 ett eget takavvattningssystem som marknadsförs under varumärket Caracol. Produkterna tillverkas i Malmö och distribueras i hela Europa. Dubbelfalsens verksamhet blir ett steg vidare i utvecklingen av Areco’s takavvattningssystem och bidrar till ett komplett produktsortiment.

-Med detta förvärv säkerställer och kompletterar vi det egna sortimentet, samtidigt som vi stärker vår position som tillverkare och distributör av takavvattningsprodukter på den svenska och europeiska marknaden med en nu utökad produktportfölj i ett nyckelkundsegment, säger Pontus Holgersson, VD Areco Profiles.

Areco meddelade tidigare i veckan att bolagen Liwa Gruppen AB och Takhuset i Sthlm AB förvärvats av Areco Direct. Med Dubbelfalsen AB som ytterligare ett förvärv följer Areco-koncernen sin strategiska tillväxtplan.

I Areco Profiles fabrik i Malmlö tillverkas tak- och väggplåt, takpannor, lättbalk och plåtslageriprodukter. Här hanteras ca 14 miljoner kvm plåt årligen. I Malmö finns sedan 2012 även fabriken för produktion av takavvattningsprodukter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT