May 18, 2021

Enklaste introduktionen till automation


Okuma utökar sina automatiseringslösningar med GENOS L3000-e STANDROID.

För att möjliggöra ett enkelt steg in i automatisering för alla företag erbjuder Okuma nu en ny kombination av svarv och robotsystem. Operatörer kan dra nytta av en flexibel automatiseringslösning med imponerande skärprestanda hos GENOS L3000-e STANDROID.

GENOS L3000-e med STANDROID är en 2-axlig horisontell svarv utrustad med plangejdrar och en stabil revolverdesign. Detta resulterar i exemplarisk bearbetningsprestanda med maximal verktygslivslängd och långvarig precision. Den nya modellen erbjuds som en paketversion fullt utrustad och redo att användas. Ett omfattande tillbehörspaket levereras som standard, innehållandes en integrerad motorspindel med tre års spindelgaranti, spåntransportör och ett verktygshållarpaket, samt en hålad 3 backschuck. Det beprövade Thermo-Friendly Concept som utvecklats internt säkerställer konsekvent de högsta noggrannheterna på arbetsstycket, även med förändrade termiska miljöpåverkan.

Enkel att använda

Okuma STANDROID-robotsystem är en del av OKUMA ROID-serien och har utvecklats speciellt för automatisering av små och medelstora batchstorlekar. Med det nya ROID Navi-systemet med ett användargränssnitt för dialog, krävs ingen tidigare kunskap om robotar. Det intelligenta styrprogrammet OSP-P300LA gör det lättare att använda och leder också till kortare ställtider. Dessutom är både maskinen och roboten integrerade i det beprövade Collision Avoidance System (CAS).

Första steget för att öka effektiviteten

Med GENOS L3000-e STANDROID erbjuder Okuma en automatiseringslösning som möjliggör ett enkelt steg in i automatiserad produktion för alla företag. ”Kompakt design och vår optimerade drift gör GENOS L3000-e STANDROID till ett dedikerat verktyg för att öka produktiviteten och maximera maskinutnyttjandet”, förklarar Jakob Simon, automationsspecialist på Okuma Europe GmbH.

Leveranser i Europa från september 2021, förbeställningar kan redan göras nu.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117