kuka-ready2-educate

Foto: Kuka.

May 28, 2019

Enkelt att lära ut med KUKA ready 2_educate


Färdiga enheter för att träna robotprogrammering.

När utbildare på skolor och arbetsplatser ska träna människor i att hantera modern industriutrustning krävs bra träningsceller. Därför har KUKA tagit fram övningskonceptet ready2_educate.

– Det är lätthanterliga enheter där du på enkelt sätt kan sätta dig in i hur robotprogrammering fungerar, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

Industrialismen är mitt uppe i den omvandling som industri 4.0 innebär.Robotisering och digitalisering är avgörande inslag i moderna fabriksmiljöer, en förändringsprocess där effektiviseringen i allt högre grad gjort att industriuppdragen vänt tillbaka hem från låglöneländer.

Men i takt med att robotar tar över monotona arbetsuppgifter ökar även kraven på kunskap hos dagens industriarbetare.

– Att kunna hantera robotprogrammering blir en allt viktigare kompetens på arbetsplatserna, säger Joacim Lorentsson.

Med KUKA:s utbildningsenhet ready2_educate har både högskolor och mer yrkesinriktade industriprogram möjlighet att förbereda studenterna för den moderna industrimiljöns krav.

– Konceptet passar även utmärkt för internutbildning på företag eller forskningsinstitut, säger Joacim Lorentsson. Utbildningscellen, som är enkelt att flytta med en vanlig handdragen truck, är uppbyggd kring småroboten KR 3 AGILUS, styrenheten KR C4 Compact och handenheten KUKA SmartPAD.
 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3