Jun 21, 2016

Engcon öppnar nytt kontor och anställer fler i Frankrike


Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner, fortsätter att växa i Europa. Nyligen invigdes det franska dotterbolagets nya huvudkontor i Mennecy, Frankrike och ytterligare personal anställs.

Engcon, som är specialiserade på tiltrotatorer och redskap för grävmaskiner i storleksklasserna 1,5– 32 ton, har sedan starten i Sverige år 1990 fortsatt att expandera genom etablering av verksamheter i ett flertal länder även utanför den starka Norden-marknaden.

– Flera europeiska grävmaskinsmarknader har mognat rejält gällande tiltrotatorer bara de senaste åren. Därför är det viktigt att vi som världsledande tiltrotatortillverkare ökar vår närvaro i Europa, förklarar Sten Strömgren, marknadschef på Engcon-gruppen.

Under år 2015 inleddes arbetet med ett antal framtidssatsningar. Ett led i satsningarna är en utökning av lager och leveranskapaciteten hos Engcons verksamheter utanför Norden. Frankrike är en av fyra prioriterade utomnordiska marknader och inom en snar framtid kommer det att finnas ett väl utbyggt lager av reservdelar för snabb leverans inom landet.

– Idag, 16 år efter vår första försäljning i Frankrike och med över 1 200 sålda tiltrotatorer över hela Frankrike, behöver vi nu stärka upp vår eftermarknadsavdelning. Bland annat behöver vi öka vår lagerkapacitet för reservdelar. Därför har Engcon-gruppen tagit beslutet att centralisera logistiken samtidigt som vi kommer att fördubbla våra lagerresurser. Detta kommer även att möjliggöra för vår samarbetspartner ATM att återgå till fokus på deras specialisering - installationer och service, säger Patrick Régnier, lands- och försäljningschef på Engcon i Frankrike.

Engcon planerar för fortsatt expansion i Frankrike

– Vi nådde goda resultat i Frankrike under förra året, trots att marknadsläget under året var spänt och trots att nya konkurrenter etablerade sig på marknaden. Vårt mål för år 2016 är att fortsätta att öka och vi vill även upprätthålla och sprida den utmärkta service-kvalité som kännetecknar Engcon, världen över. Enligt oss är etableringen av vårt huvudkontor i Mennecy, ett stort steg för Engcon som även kommer att säkerställa vår tillväxt, tillägger Patrick Régnier.

För att kunna möta de goda försäljningssiffrorna, på 3,2 miljoner Euro, som nåddes under år 2015 så anställer Engcon France en sjätte medarbetare som ska ansvara för teknisk support.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT