Feb 20, 2017

Energiförsörjning till robotar i en ny storlek


Snabb öppning och fyllning. Ännu fler kablar kan installeras på några sekunder med triflex TRLF.125.


”Motion plastics”-specialisten igus har utökat sitt sortiment av fleraxliga energikedjor och lanserar nu en ny storlek av den lätta triflex TRLF. Den här kedjan är med sin diameter på 125 mm den största i sortimentet och kan på ett säkert sätt leda ännu fler kablar och slangar. Energikedjan för vridrörelser är imponerande med mycket snabb montering och demontering, vilket reducerar driftstoppen avsevärt. Av denna anledning är den extremt populär bland robottillverkare och -användare.

Industrirobotar har blivit oumbärliga i dagens produktion eftersom de sparar mycket arbetskraft och tid. För att klara detta i utrustningen på själva roboten har ”motion plastics”-specialisten igus utvecklat de fleraxliga energikedjorna i triflex TRLF-serien, som nu också finns i en ny storlek. Bokstaven ”L” i produktnamnet står för ”lätt” eftersom de individuella länkarnas öppna konstruktion sparar material. Trots det leds kablarna och slangarna fram på ett säkert sätt. Bokstaven ”F” står för ”flippa upp” och beskriver mekanismen mycket bra: ”Varje enkellänk har tre vridbara tvärstag som när som helst kan öppnas för hand eller med en skruvmejsel”, förklarar Harald Nehring, auktoriserad återförsäljare av energikedjesystem från igus. ”Detta gör det möjligt att fylla kedjan med stora kabeldiametrar eller slangpaket”. Tack vare den nya storleken TRLF.125, som har en nominell diameter på 125 mm, kan till och med stora och/eller stela slangar eller ett stort antal individuella kablar installeras snabbt och enkelt.

Snabbt monterad, säkert frammatad
Tack vare element för kontinuerligt stöd som t.ex. stålkablar eller fjäderelement, är det lika enkelt att montera och demontera triflex TRLF som det är att fylla den. Kedjan kan förlängas när som helst genom att nya länkar snäpps på med hjälp av kul- och hylsfogarna. Kedjan kan enkelt kortas av för hand genom att kedjelänkarna vrids med lite kraft.

På det här sättet är triflex TRLF stark nog att leda olika kablar för energi, data och media samtidigt. Tack vare den tredelade invändiga uppdelningen, definierad minsta böjradie och en vridning på ca +/- 200 grader per meter kedja, kan en tillförlitlig matning garanteras och skada på kablar och slangar förhindras.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT