Oct 24, 2016

Energieffektiv pumpning och varsam hantering av känsliga processvätskor


Minskar energianvändningen och säkerställer samtidigt produktkvaliteten.

Alfa Lavals SRU-lobrotorpumpar är noggrant konstruerade för att ge tillförlitlig prestanda, bekymmersfri drift och överlägsen energieffektivitet för krävande applikationer inom livsmedels-, mejeri-, dryckes-, läkemedels- och personlig omvårdnadsbranschen.

Pumpen är ett utmärkt val för uppgifter som kräver kontamineringsfria pumpar med höga hygienstandarder, låg pulsering och skjuvning. Pumpen klarar både CIP (Cleaning-in-Place) och SIP (Sterilization-in-Place), och kan levereras med grundlig dokumentation till stöd för stränga valideringskrav.

Konsekvens och minimal risk för kontaminering

Alfa Lavals SRU-lobrotorpumpar är konstruerade med funktioner som maximerar prestanda och minimerar risken för kontaminering. Bland funktionerna märks tätning för frontluckan med definierad komprimering, rotormutter design, dräneringsbart pumphus och extrem ultra-fin ytfinish.

Förståelse och kunskap om flödesmönstrer är avgörande för att säkerställa hög effektiv vätskeöverföring med låg pulsering, låg skjuvning och låga ljudegenskaper. Alfa Laval använder CFD (Computational Fluid Dynamics) för att fastställa den exakta geometrin för rotorerna och rotorhuset.

Robust konstruktion – litet underhållsbehov

För att ge tillförlitlig drift och litet underhållsbehov innehåller SRU en robust konstruerad växellåda med tåliga axlar, momentlåsningsenhet och koniska rullager i hela pumpen.

Certifiering, specifikationer och standarder

Alfa Lavals SRU-lobrotorpumpar uppfyller kraven i EHEDG, 3-A, 3.1 samt FDA:s hygienstandarder. Dessutom har de ATEX-godkännande för användning i explosiva miljöer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT