Enerco

Foto: Enerco.

Dec 9, 2019

Enerco satsar på industriella projekt


Uppdragen inom industrin växer och nu bildar man ett nytt bolag.

Enercos verksamhetsområden är engineering/automation, mekaniskt underhåll, mekanisk tillverkning, industrirengöring, VA-teknik och processvatten/värmeväxlarservice. Företaget har de senaste åren genomfört en rad industriella projekt av större modell.

Nu väljer koncernen att satsa på verksamhetsområdet genom att bilda ett nytt bolag som uteslutande ska arbeta med industriella projekt i Sverige och i de övriga nordiska länderna.

-Uppdragen finns, kunderna finns och vi har kompetenserna och erfarenheten att genomföra projekten. Vi bildar nu ett eget bolag där vi samlar vår verksamhet inom industriella projekt och söker en person som kan leda verksamheten och fortsätta utvecklingen, säger Lars Brodmar, projektledare inom industriella projekt på Enerco.

Att jobba med omfattande industriella projekt är inget nytt för Enerco. Senast 2018 genomförde man ett omfattande projekt i Drammen, Norge på uppdrag av svenska Gyptech AB som resulterade i att slutkunden ökade sin produktion med 50%. Under senhösten och vintern avslutas flera ytterligare omfattande projekt där slutkunderna är stora nordiska industriföretag.

Som koncern har Enerco de resurser som krävs för att hantera hela kedjan i större projekt; allt ifrån att utreda och projektera till att konstruera, tillverka, montera och underhålla anläggningarna. Niklas Pettersson, koncern-vd för Enerco, menar att satsningen på industriella projekt är ett naturligt steg att ta.

-Vår verksamhet inom industriella projekt expanderar. Vi får många förfrågningar kring större och komplexa uppdrag, mycket tack vare den bredd och spets som finns inom vår koncern. Med den här satsningen på industriella projekt och renodlingen i ett nytt bolag tar vi nästa steg i vår utveckling och nu hoppas vi på att hitta rätt person för att göra den här resan med oss, säger Niklas Pettersson.

Enerco Group AB bildades i januari 2015 och har idag cirka 500 medarbetare. Bolagets kontor och verksamheter finns i Hofors, där även huvudkontoret finns, samt Gävle, Sandviken, Avesta, Borlänge, Horndal och Södertälje.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT