R467 Force M. Foto: Dormer Pramet.

Nov 26, 2018

En växande kraft solida hårdmetallborrar


Dormer Pramet har utökat sitt Force-program av solida hårdmetallborrar med ett specifikt sortiment för bearbetning i rostfria stål.

Force M-sortimentet av borrar erbjuder en konsekvent hög produktivitet vid användning i många olika maskiner och applikationer. Detta gör dem till ideala valet för allmän användning.

Force M ingår i Force-familjen där ju Force X, användbar i ett brett utbud av material, sedan tidigare finns.

Force X-sortimentet består av mångsidiga borrar som klarar en mängd olika materialtyper medan Force M är anpassade för rostfria stål.

Samtliga borrar inom vårt Force-program har en modifierad 4-fasettsspets med urspetsning som förbättrar spånformning, styrka och slitagemotstånd.

En unik egenskap hos Force-borrarna är dess CTW spårgeometri, (kontinuerligt urtunnad kärnteknologi). Detta ger en mycket stark kärna som samtidigt minskar skärkrafterna under borrning. I kombination med borrarnas noggranna eggpreparering, som ger förbättrad slitstyrka, bidrar CTW till en mycket noggrann och pålitlig borrning.

Varje borr i Force-serien är tillverkad av ”Premium Micrograin hårdmetall”, som har en utmärkt kombination av hårdhet och seghet vilket gör den slitstark och förlänger livslängden.

En stark hörnutformning ökar stabiliteten under borrning och minskar krafterna som uppstår då borrspetsen bryter igenom utgångssidan, både vid vanlig borrning och vid borrning genom korsande hål.

Force M-borren erbjuder borrdjup på 3xD (R467) och 5xD (R463) och har invändiga kylkanaler i storlekar från 3 mm till 16 mm och 1/8 till 5/8 tum.

Vår utbildare, Mattias, sammanfattar vårt nylanserade sortiment här: https://youtu.be/8en4xklq0RM

För mer information om våra solida hårdmetallborrar inom Force-familjen, vänligen kontakta ditt lokala Dormer Pramet säljkontor. Du kan också se våra Force M-borrar “in action” eller ladda ner broschyr på vår hemsida www.dormerpramet.com.
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  11
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT