Foto: Gnosjö Automatsvarvning.

Jan 19, 2018

En stjärnkock mitt i verkstaden: Gnosjöföretaget som vågar ta nya grepp


En stjärnkock mitt i verkstaden var en av ingredienserna när vd Linda Fransson bjöd in sina kunder till en innovationsdag som redan resulterat i nya idéer kring produktionsfrågorna.

I onsdags ullades den orange mattan ut på Gnosjö Automatsvarvnings industrigolv. Mitt i produktionen hade man dukat upp till Innovation Dinner för ett 40-tal gäster. På uppstaplade lastpallar intill lagade stjärnkocken Edin Dzemat mat.

– Middagen är ett led i vår satsning på att driva innovationsfrågor tillsammans med kunder och samarbetspartners. För tre år sedan hade vi seminarier med äventyraren Renata Chlumska och Karl Mc Faul från European Spallation Source, i år drev vi diskussionerna själva runt borden med hjälp av Agnes Sävenstedt från Innovation 360, berättar Gnosjö Automatsvarvnings vd Linda Fransson.

Frågorna som diskuterades vid de sex borden hade gästerna förberetts med veckan innan. Det handlade om allt från medborgarlöner till industrins automation och framtiden för elbilen. För att hålla diskussionerna aktiva och ge dem nytt bränsle bytte alla bord mellan rätterna. Edin Dzemat kryddade också samtalen genom att gå runt bland borden och berätta om tankarna och idéerna kring vad som serverades.

Som en extra dimension och dokumentation av kvällen hade man också anlitat mötestecknaren Maja Larsson, som tecknade det som sades och gjordes live.

– Redan dagen efter kan jag konstatera att vi har fått idéer kring både produktion och personal som vi ska gå vidare med. Dessutom fick hela vår personal ägna en halv dag åt innovation, bland annat genom att tänka och laga mat med Edin, vilket vi också ser som oerhört viktigt för att inspirera, attrahera och behålla de bästa medarbetarna, avslutar Linda Fransson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT