Biglia B436YS.

Dec 18, 2018

En ny maskin och två nya medarbetare


Lidköpingsföretaget bestämde sig för att expandera under 2018


Dahlbergs Mekaniska Verkstad AB i Lidköping är specialiserade på stångmatad CNC-svarvning från 6 mm till 65 mm. Under 2018 togs beslutet att utveckla befintlig verksamhet. Så två nya medarbetare har under 2018 värvats. Med dessa förvärv räknar Dahlbergs med att växa, dels inom marknad och försäljning, men även inom bearbetningsdelen.

Deras senaste investering är en tioaxlig Biglia, modell B 436 Y2 från Italiens största svarvtillverkare. Maskinen är en kompakt och kraftfull snedbäddssvarv för bearbetning i stång upp till 36 mm.

Motorspindlar med effekter på 11 kW och med max. varvtal 7000 v/min driver båda spindlarna. Subspindeln är programmerbar i 2 axlar för att kombinera med integrerad dubbdocka samt minska kollisionsrisken med den övre revolvern. Båda revolvrarna är drivna på alla platser. Revolvrarnas kraftiga konstruktion medger tuff bearbetning även på de drivna verktygen. Maskinen har 2 styrda Y-axlar på 50 mm. 
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88