Foto: Alutrade.

Mar 14, 2019

En halv miljon extra till medarbetarna


Sedan några år tillbaka delar Växjöföretaget ut en del av vinsten till medarbetarna, något som skapar ansvar, motivation och engagemang.

I år får medarbetarna på aluminiumföretaget Alutrade dela på drygt 0,5 miljoner kronor. Bolaget gjorde ett rekordresultat 2018 och kunde vid årsskiftet konstatera att omsättningen hamnade på drygt 175 miljoner kronor – en ökning med 21% jämfört med föregående år. År 2013 omsatte Alutrade 80 miljoner kronor, vilket innebär att omsättningen för 2018 är mer än en dubblering jämfört med då. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Sedan några år tillbaka har Alutrade delat ut en del av vinsten till medarbetarna – något som skapar ytterligare ansvarskänsla, motivation och engagemang.
– Vi gör detta tillsammans, i med- och motgångar och vi är alla delaktiga till ett lönsamt år. Därför känns det självklart och otroligt roligt att kunna göra den här vinstdelningen! Det blir pricken över i på ett år med mycket arbete, men också med mycket arbetsglädje! säger VD Mattias Söderqvist.

Mattias Söderqvist.

Värt att nämna är att företaget inte säljer några egna produkter – en stor andel av produkterna är kundunika och resten är standardmaterial. Alutrade har varit och är på en stadig tillväxtresa och inget visar på att framtiden innebär något annat än just tillväxt! Bolagets marknadsandel är ca 4% och det finns egentligen inget som hindrar den andelen från att dubbleras inom ett antal år.

– Fortsätter vi i den här takten kommer vi att behöva rekrytera fler medarbetare framöver, säger Mattias Söderqvist. Vi har för tillfället kapacitet att fortsätta växa i befintliga lokaler.

Under 2018 hade Alutrade anledning att fira i dubbel bemärkelse – de utökade sin lageryta med ytterligare 1 500 kvm till totalt 6 600 kvm och dessutom fyllde bolaget 35 år. I början av september stod bygget klart och bara ett par dagar efter besiktningen förvandlades lokalen för en kväll till festlokal, då det var dags för invignings- och jubileumsfest för kunder och leverantörer.

 • May 22, 2019

  De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt

  Nyheter – Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo. Se filmen om projektet.
  0
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0