Foto: Hanza.

Feb 1, 2018

"En drömaffär är klar"


Idag tillträder Hanza tunnplåtsbearbetaren Wermland Mechanics. Se inslaget där Hanzas vd Eriks Stenfors och Wermland Mechanics vd Tage Andersson kommenterar affären.

HANZA Holding AB (publ), noterat på First North Premier, offentliggjorde den 18 januari att bolaget tecknat avtal om att förvärva Wermland Mechanics Group AB, en av Nordens ledande tillverkare av tunnplåtsdetaljer med ca 200 anställda. I dag har förvärvet slutförts enligt avtalet och HANZA har tillträtt bolaget.

Förvärvet betyder att HANZA fortsätter sitt koncept att samla olika tillverkningsteknologier i lokala kluster, vilket bland annat skapar kortare ledtider och en effektivare och mer hållbar produktionsprocess.

HANZA bedömer att omsättningen pro forma för föregående år (2017) tillsammans med det förvärvade bolaget uppgår till drygt 1,75 miljd. SEK. Den 19 februari 2018 presenterar HANZA sin bokslutskommuniké för 2017.

För att finansiera förvärvet och stärka HANZAs finansiella ställning har HANZA kallat till en extra bolagsstämma den 13 februari 2018 för att besluta om en föreslagen och fullt ut garanterad företrädesemission om ca 60 MSEK.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT