Strandskogen Arninge-Ullna. Foto: Weland.

Oct 30, 2017

En av Sveriges bästa utemiljöer har smyckats med trendplåten


Weland har levererat de laserskurna detaljerna.

Längs gångstråket i Strandskogen Arninge-Ullna finns laserskurna detaljer i cortenplåt från Weland. Platsen är nominerad till en av Sveriges bästa utemiljöer.

På uppdrag av ML Smide har Weland levererat laserskurna detaljer i cortenplåt till projektet Strandskogen – en av tre parker i stadsdelen Arninge-Ullna i Täby kommun. Weland har med laserskärning skurit ut information om flora och fauna i cortenrör som numera är placerade längs parkens gångstråk.

Ett speciellt uppdrag
Cirka 30 cortenrör i varierande storlekar tillverkades och placerades ut i parken för att informera besökare om den specifika platsens flora och fauna. Weland stod för material och rörlaserskärning och ML Smide för svetsning och montering.

– För oss var det ett väldigt speciellt projekt som gav både spänning och utmaning. Samarbetet med ML Smide fungerade väldigt bra och det känns härligt att kunna se det färdiga resultatet på plats, säger Lars Kennethsson, försäljningschef på Weland AB.

Projektet Strandskogen Arninge-Ullna är en av fyra nominerade till Sienapriset 2017. Ett pris från Sveriges Arkitekter som belönar Sveriges bästa utemiljö. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan den 28 november.

Weland AB är ett familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar och en ledande tillverkare och leverantör av spiraltrappor, raka trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor och entresoler. Weland är även en av Sveriges största aktörer inom området plåtbearbetning.

Cor-Ten är ett rosttrögt solitt stål med en naturlig, rustik patina som kontinuerligt åldras på ett unikt sätt. Har lång livslängd och är underhållsfri. Läs mer om Cor-Ten från SSAB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT