Sep 19, 2017

EMO: Maximera Q med hög precision


Avantec presenterar under EMO-mässan i Hannover nya fräsverktyg med maximala Q och fokus på högsta precisionslösningarna.

Den ekonomiska lönsamheten hos produktionsprocesser och den uppnådda arbetsstyckeskvalitet har en begränsad livslängd. Jakten på de bästa enhetskostnaderna är huvudmotivet för optimeringar som är effektivare, mer exakta, mer produktiva ... säger Avantec och presenterar under EMO i Hannover nya fräsverktyg med maximala Q och fokus på högsta precisionslösningarna.

Arbetsstycke, maskin, verktyg - i detta triangulära förhållande föds riktiga innovationer. Maskinverktyget och verktygstillverkarna, såväl som designers och utvecklare av arbetsstyckena, jobbar ständigt för att främja nya idéer i gemensamma projekt. Många arbetsstycken är idag mer värmebeständiga, stabila och mer exakta. Nya höghållfasta och legerade (kompositmaterial) gör detta möjligt.

Avantec definierar nyckelapplikationer

Heavy Duty, High Feed, High Precision och Finishing - inom dessa fyra nyckelapplikationer kommer Avantec presentera sina nya verktyg på EMO samtidigt med den lämpliga strategin för den maximala Q. "Om vi inte bara beaktar de faktiska verktygskostnader, men också oss och intresset för processen samt enhet- och livscykelkostnader, visar oss ett annat perspektiv där mycket potential finns för att förbättra effektiviteten i fräsning på", säger Mathias Schneider, försäljningschef. En kund från Österrike ger ett lämpligt exempel: sidofixeringsspåret hos en spårvagn skena. Den måste fräsas med ett 46 mm djup och 12 mm bred till en längd av 8 meter i ett hårdämne från Hardox 450.

Processäkerheten är av hög prioritet för kunden, eftersom spårbearbetningen måste vara absolut exakt över hela järnvägssektionen, annars blir det dyrt. Efter processanalysen och en testkörning används nu en Avantec skivfräs TB18. Tack vare den extremt stabila 3-sidig inbäddning av brotschens plåtar, håller den de snäva toleranserna för det cirkulära och axiell kastet. På grund av kvaliteten på de eggar, uppstår inga raster och körsträckan är dubbelt så lång som med föregångaren. Vilket har gjort att endast en operation behövs.

Positionering - Additive Technologies, eMobility och IoT

Är det bara 5 eller snarare 15 år för innan värdekedjan kastas tillsammans och omdefinieras av den kommande e-mobiliteten? Hur mycket stål och gjutgods kommer vi att skära i framtiden om additiv produktion lyckas skapa ett genombrott, vad gäller kvalitet, produktivitet och lönsamhet, för att åsidosätta de klassiska processerna? Och självklart är frågan om vem som äntligen ska få tillgång till vilka värden.

Alla de ämnen som Avantecs VD, Uli Werthwein och hans team naturligtvis gör också: "Vi har alltid varit väldigt nära våra kunder och partners. Eftersom alla anställda hos Avantec har en generisk licens att jobba gränsöverskridande, ser jag de möjliga framtida scenarierna som ett incitament att göra våra routrar ännu bättre", säger Werthwein övertygande. De senaste idéerna för max Q i fräsning med högsta precision presenteras av Avantec på EMO som ni kan hitta i hall 4, monter C10

EMOLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT