Ingegerd Green, vd Skärteknikcentrum, överlämnar vandringspokalen till segrarna Hugo Karlsson och Albin Alexandersson. Foto: Mikael Harrison.

Nov 21, 2018

Emmaboda åter segrare i Ungdoms-SM i CNC-teknik


Det var ett Battle between Giants när Ungdoms-SM i CNC avgjordes under Elmia Subcontractor.

Ingegerd Green, vd på Skärteknikcentrum, konstaterade att Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda och SKF Tekniska gymnasium i Göteborg sedan ett par år alternerar som segrare i Ungdoms-SM i CNC-teknik, när finalisterna klev upp på podiet i samband med Elmia Subcontractor.

Förrförra året vann Vilhelm Mobergsgymnasiet, förra året vann SKF Tekniska Gymnasium. Följdriktigt vann gymnasiet i Emmaboda igen.

En tuff svarvkamp med åtta deltagande lag under mässdagarna i Jönköping, slutade med att de två lagen från Emmaboda och Göteborg återstod i finalen. Med liten marginal tog alltså Hugo Karlsson och Albin Alexandersson hem segern över Gabriel Ljung och Victor Thillman.

Finalisterna Hugo Karlsson och Albin Alexandersson, Vilhelm Mobergsgymnasiet samt Gabriel Ljung och Victor Thillman, SKF Tekniska Gymnasium tillsammans med Skärteknikcentrums Ulrika Elmersson. 

Tuff tävling, men väldigt bra träning att under stark tidspress tvingas göra rätt saker och vi har lärt oss mycket under den här tävlingen, kommenterar vinnarna, som inte lär ha några större svårigheter att få jobb efter utbildningen.

Tävlingen, som bidrar till att lyfta intresset för industrin i allmänhet och skärande bearbetning i synnerhet, har arrangerats av Skärteknikcentrum sedan 2001. En fjäder i hatten till deltagande skolor och ett kvitto på kunskap, inte minst för de lag som deltar i tävlingens slutskede. Vilhelm Mobergsgymnasiet och SKF Tekniska Gymnasium är som sagt ofta med i slutstriderna och hamnar inte sällan högst på pallen. Ett bevis för att skolorna bedriver en bra utbildning.

Många deltar för att göra tävlingen till en arrangörsframgång år efter år vid sidan av vd Ingegerd Green och projektledare Ulrika Elmersson. Här framträder inte minst Per Fredriksson, vars engagemang belönades med ett hederspris från en av sponsorerna, Edströms, i samband med finalen. Edströms bidrar bland annat med maskinerna från Haas till tävlingen.

Per Fredriksson får hederspriset för sitt starka engagemang av Edströms Fredrik Salomonsson.

Haas har ju ett eget Formel 1-team, påminde Fredrik Salomonsson från Edströms. Nästa år får Per Fredriksson som ett tecken på vår uppskattning följa med oss till Milano och Monza-banan för att se Formel 1.

CNCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT