Lina Galow. Foto: Elmia.

Apr 17, 2018

Elmia Subcontractor på tyska


Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.


Efter Elmia Subcontractors lyckade satsning på Tyskland förra året, blir det nu en fortsättning på Industrial Supply 2018, som ett led i samarbetet med Hannover Messe. Flera svenska företag har anmält sitt intresse för att delta i samlingsmontern, när teamet kring Elmia Subcontractor genomför sitt andra deltagande på den stora Industrial Supply-mässan i Hannover den 23-27 april.

– Elmia Subcontractors drivkraft till att arrangera samlingsmonter i Tyskland är att vi vill finnas med och vara en partner till leverantörsindustrin, säger Lina Galow.

Det är en satsning som fungerar i båda riktiningarna – dels lockar det utländska utställare till mässan i Sverige, dels får svenska företag på ett enkelt, kostnadseffektivt och bekvämt sätt möjlighet att visa upp sig på den internationella marknaden. Draghjälp för att hitta nya internationella affärsmöjligheter, alltså.

Att svenska företag måste hitta nya internationella affärskontakter är en fråga som är mer betydelsefull än någonsin med tanke på den stadigt växande globala konkurrensen. Det tycker även branschorganisationerna Sinf och FKG som backat upp projektet.

– Att vi satsar på just Tyskland är helt naturligt eftersom landet är en av svensk industris viktigaste exportmarknader och en drivande part i den globala teknikutvecklingen, menar arrangörerna.

Vid "försöket" i april i 2017 deltog 13 svenska företag, bland andra JH Tidbeck och företagets vd Sven-Olof Kronaas har uttalat sig positivt om deltagandet, där företaget fick 15 intressanta leads med sig hem.

– Feedbacken vi fått från företagen som var med och ställde ut i april 2017 var att det är väldigt värdefullt att få draghjälp i arbetet med att ställa ut, att man uppskattar nätverkandet mellan svenska företag och att förberedelser är A och O på en stor mässa som Industrial Supply, säger Lina Galow.

I år blev det till slut tre företag som deltar, Makeni, Ewes och Applied Nano Surfaces.

– Vi har många fler intressenter men de valde att avstå för att de helt enkelt har för mycket att göra för tillfället och inte hann med i år, säger Lina Galow. 

– Vi jobbar såklart hårt för att locka internationella besökare till Jönköping men vill man nå den tyska marknaden så måste man naturligtvis också satsa på att skapa en närvaro på plats nära kunden.

– Tyvärr saknar Sverige stödfinansiering till mässdeltagande till skillnad från många andra länder. Vi har därför jobbat tillsammans med företagen och branschen för att paketera samlingsmontern så kostnadseffektivt som möjligt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT