Foto: Elmia.

Jun 19, 2018

Elmia stärkte positionen som viktig affärsplats


Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.

På Elmia Produktionsmässor slutförs affärer och nya investeringar tar sin början. På Elmia Automation skrev OpiFlex kontrakt om en automationslösning med Finspångs Finmekaniska och Tebeco sålde en gradmaskin till SVAB på Elmia Plåt.

– Det krävs mässor och personliga kontakter för att man ska kunna bygga de här goda relationerna, säger Per Gustafsson från Tebeco.

Tack vare en fortsatt tillväxt och stärkt konjunktur har investeringsviljan bland små och medelstora företag ökat markant det senaste året.

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomförde inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.

Den fortsatta tillväxten och stärkta konjunkturen var tydlig under Elmia Produktionsmässor. Flera affärer genomfördes på plats och många utställare slog rekord i antalet leads. Framför allt är det de små och medelstora företagen som efter några år av högkonjunktur nu vågar tro på fortsatt tillväxt. Ett företag är Gotlands Svets och Smide som på mässan köpte en fiberlaser av Intercut.

– Vi hann inte med att göra allt med vår befintliga vattenskärare. Därför behövde vi en maskin till, säger Peder Havdelin, vd på Gotlands Svets och Smide.

Nästan 57 procent av de företag som svarade på Qimteks undersökning planerar att investera mer i år jämfört med förra året. Endast sju procent säger sig ha ett lägre investeringsbehov. Med sin nya fiberlaser DURMA HD F-3015 kan Gotlands Svets och Smide förkorta ställtiderna och enklare skifta mellan små och stora serier.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT