elmia

Foto: Elmia.

Nov 18, 2020

Elmia lägger nytt varsel


Coronapandemin fortsätter påverka mässbranschen kraftigt.

Coronapandemin fortsätter att i högt tempo förändra förutsättningarna för människor och verksamheter runt om i världen. Elmia behöver fortsatt agera för att minimera kostnader i och med att möten, mässor och event flyttas fram. Tidigare under hösten tvingades Elmia varsla cirka 20 medarbetare och nu läggs ett varsel på ytterligare 30. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi behöver prioritera våra kraftigt reducerade resurser till aktiviteter och åtgärder som gör att vi kan komma stärkta ur den utmanande situation som vi, och många andra, befinner oss i. Det är naturligtvis en mycket tråkig situation för Elmias medarbetare och partners. Vi är dock övertygade om att efterfrågan på det fysiska mötet med upplevelser, utbyte av erfarenheter, innovationer och affärsutveckling kommer vara stort när pandemin är över och dess konsekvenser lagt sig, säger Lotta Frenssen, vd Elmia AB.

Elmias styrelse och ledning analyserar och diskuterar kontinuerligt situationen tillsammans för att på bästa möjliga sätt hantera nuläget.

I slutet av oktober lanserade Elmia tillsammans med branschkollegor siten Vi ses säkert där man samlat kunskap kring hur man kan arrangera säkra mötesplatser med fokus på att minimera smittspridning av Covid-19. Mässbranschen har en handlingsplan för hur verksamheterna ska kunna öppna på ett säkert sätt vid en återstart av Sverige.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT