Stefan Gustafsson Ledell, ny sektorchef på Elmia.

Mar 1, 2017

Elmia förstärker inom industri


För att stärka sin position som en av nordens viktigaste aktörer för mässor och mötesplatser inom industrisektorn har Elmia nu tagit ett tydligt steg i sin strategiska satsning. Sedan den 23 februari är Stefan Gustafsson Ledell ny sektorchef på Elmia.

Stefan Gustafsson Ledell kommer med en lång erfarenhet inom industrin där han senast kommer från en tjänst som forskningschef och vice VD för Swerea i Jönköping. Dessutom har han varit med och startat upp och drivit LIGHTer, som är en nationell branschöverskridande arena för lättviktsutveckling. LIGHTer syftar till att skapa en struktur för effektivisering av teknik- och kompetensutveckling, vilket skapar förutsättningar för hög konkurrenskraft.

Det känns mycket spännande att i min roll som sektorchef driva den fortsätta utvecklingen för givande affärsplattformar för industrin. Svensk industri behöver arenor där företag i hela värdekedjor kan träffas för både affärs- och teknikrelaterade möten. Sverige är erkänt duktiga på olika typer av samverkan och det ska bli spännande att stötta industrin i att hitta nya möjligheter till strategiska samarbeten, säger Stefan Gustafsson Ledell.

Under Stefans ansvar hamnar bl a mässan Elmia Subcontractor och de fem parallella mässorna Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Plåt, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Polymer.

Det är en oerhört intressant portfölj av mässor som uttryckligen satsar med affären i fokus. Dessa kommer vi såklart att fortsätta utveckla samtidigt som vi måste följa industrins utveckling och utveckla nya koncept. Elmia har en spetskompetens inom industrisektorn, som nu kompletteras med både mig och en ny VD från det ledet. Förutom mitt industriella nätverk hoppas jag kunna bidra med ett framtidsperspektiv genom min bakgrund inom forskning och utveckling. Det finns en otroligt stor potential för svensk industris framtida utveckling och den ska vi vara med och bidra till, avslutar Stefan Gustafsson Ledell.

Foto: Swerea
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT