Foto: Elitkomposit.

Dec 14, 2016

Komposittillverkare väljer X10D Solutions


Uddevallaföretaget tecknar avtal med X10D Solutions kring CATIA och kompositdesign och -tillverkning.

Elitkomposit tillverkar produkter i epoxybaserad komposit, främst med armering av kolfiber och glasfiber men även Kevlar/Armid och syntetiska fiber.

Största kundsegmenten är offshore/petroleum, medicinteknik/hälsovård, telekomunikation, tung indutri samt rymdindustri där kunder som bland andra Panthera, Volvo Penta, Polestar, Ruag Space och Rolls-Royce återfinns. Företaget är en totalleverantör som erbjuder konstruktion, utveckling samt större eller mindre serieproduktion.

X10D Solutions är återförsäljare av Dassaults lösningar och Elitkomposit har nu tecknat ett avtal kring CATIA och kompositdesign och tillverkning med X10D Solutions.

- X10D Solutions har tillsammans med Dassault visat stark kompetens och ett stort kunnande kring kompositdesign och tillverkning, något som vi vill dra nytta av för att öka vår konkurrenskraft. Vi har flera nya spännande projekt på gång där vi direkt kommer ha nytta av det här samarbetet, säger Andreas Simonsson, R&D Chef på Elitkomposit AB.

- Elitkomposit är ett spännande företag som vi kommer höra mycket om framöver! De visar framåtanda och engagemang och vi ser fram emot att arbeta ihop för att utveckla kompetens inom CATIA kompositer. Dom visar också att CATIA och komposit-portföljen passar även för små och medelstora företag som vill öka sin konkurrenskraft gentemot andra leverantörer, säger Rikard Torkelsson, VD på X10D Solutions AB.

CATIA kompositer ingår i Dassaults portfölj av mjukvara och hanterar hela utvecklingskedjan från design till tillverkning av kompositdetaljer. I denna finns möjlighet att göra design för att optimera kompositernas egenskaper genom att styra fiberriktningar, göra hållfasthetsberäkning, skapa underlag för tillverkning mm mm.

X10D Solutions levererar mjukvara och tjänster till företag som vill effektivisera sin produktutveckling, med hjälp av ledande programvara från Dassault såsom CATIA, ENOVIA, Simulia och Smarteam. Flera av X10Ds kunder har redan startat med 3DEXPERIENCE plattformen.

X10D Solutions planerar att medverka tillsammans med Elitkomposit AB på mässan Advanced Engineering  som går i Göteborg 8-9:e mars 2017.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT