Från vänster Jonas Kjellberg, Elektroautomatik, Johan Jansson, Elektroautomatik, Christer Karlsson, Swerotec, Jimmy Lundberg, Swerotec, Håkan Persson, Skeppsviken samt Joakim Andersson, Elektroautomatik. Foto: Elektroautomatik.

Apr 12, 2019

Elektroautomatik växer


Bygger nytt i Skövde.


Automationsintegratören Elektroautomatik har väst ur lokalerna i Skövde. Nu pågår bygget av ett nytt hus på Timboholmsområdet.

– Vi behöver både få plats med existerande anställda som idag är spridda över tre lokaler i Skövde samt att nyanställa flera över tid, säger Jonas Kjellberg, vd på Elektroautomatik, till Svensk Verkstad.

– Med mer än 90 anställda i Skövde som driver många stora projekt är vi sedan länge trångbodda. För att ha möjligheten att fortsätta serva våra viktiga kunder och utvecklas i den takten vi gör nu behöver vi kunna verka under rätt förutsättningar.

Under vecka 14 invigdes byggandet och de första spadtagen togs.

– Fastighetsägaren är Swerotec och vi skriver på ett långtidskontrakt med dem för att starta bygget, berättar Jonas Kjellberg.

Huset står klart för inflyttning under den första delen av 2020. Det nya huset kommer att innefatta både en kontorsdel och en större montagedel.

Elektroautomatik är en helhetsleverantör inom automation med huvudkontor på Hisingen i Göteborg. Sedan mitten av 1960-talet finns företaget i Skövde.
 • Jun 18, 2019

  Cimco Marine skiftar vd

  Nyheter Det svenska bolaget är ledande inom dieselmotorer med hög prestanda.
  81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  141