Nyckelspelarna i projektet är Chalmersstudenterna Niklas Malmén och Nick Antti.

Feb 19, 2019

Elektroautomatik tar hjälp av Chalmersstudenter


"Ska hjälpa oss att tänja på våra gränser," säger Elektroautomatiks vd Jonas Kjellberg.

Under hela läsåret 2018/2019 samarbetar Elektroautomatik med Chalmers School of Entrepreneurship i ett innovationsprojekt. Nyckelspelarna i projektet är studenterna Niklas Malmén och Nick Antti.

– Innovationshöjden av det vi kommer fram till ska vara märkbar och målsättningen är att det ska implementeras inom vårt år hos Elektroautomatik, säger Niklas och Nick.

Projektet har som syfte att med ett innovativt fokus se över köp- och säljprocesserna.

– Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och tanken är att projektet ska hjälpa oss att tänja på våra gränser, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik. Under tiden som Niklas och Nick har varit hos oss har de kommit fram till flera bra idéer och det ska bli spännande att se dessa omsättas till verklighet.


Utbildningen är ett 2-årigt masterprogram i Entrepreneurship and Business Design. Pedagogiken i utbildningen bygger på ett action-baserat lärande vilket betyder att studenterna jobbar både med simulerade affärsscenarion och i utvecklingen av verkliga innovationsprojekt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15