Jun 3, 2016

Elektroautomatik rustar för tillväxt med nya delägare


Elektroautomatik är en ledande aktör för kompletta lösningar inom industriautomation. Nu rustar bolaget för tillväxt genom att ta in nya delägare, med annorlunda bakgrund och kompetens, som tar plats i styrelsen.

– Vi har bara sett början på den revolution inom automation som vi står inför. När robotarna i produktion och lager är uppkopplade och kommunicerar med företagens centrala IT-system skapas enorma möjligheter. Elektroautomatik tänker behålla ledartröjan och fortsätta pressa gränserna för smart automatisering, säger Lars Sjöberg, son till grundaren Åke Sjöberg som tillsammans med sin bror Johan Sjöberg fortfarande är största ägare i bolaget.

 

De nya delägarna representerar både erfarenhet och nytänkande: Magnus Johansson, sittande styrelseordförande med gedigen industribakgrund från SKF. Hans-Anders Karlsson, entreprenör och managementkonsult som bland annat grundat teleoperatören Halebop. Peter Mohlin, entreprenör och kommunikationsexpert med bakgrund från bland annat kommunikationsbyrån Spoon.

 

– Det här är ett kanonteam med kompletterande kompetenser inom affärsutveckling, kommunikation och digitalisering som kommer att tillföra mycket värdefull kunskap, säger Magnus Johansson, styrelseordförande i Elektroautomatik.

I samband med omstruktureringen går också bolagets VD, Jonas Kjellberg, in som delägare i verksamheten.

 

– Jag tror på Elektroautomatik och som VD känns det bra att investera i verksamheten jag har ansvaret för att leda, säger han.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  409
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT