Foto: Storskogen.

Feb 8, 2019

Elektroautomatik får ny ägare


"En långsiktig och driven ägare".

Storskogen förvärvar automationsföreraget Elektroautomatik i Sverige AB. Förvärvet är Storskogens första under 2019 och blir det trettonde innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

Storskogen har under januari förvärvat en majoritet av aktierna i Elektroautomatik i Sverige AB. Management äger fortsatt en minoritetspost i bolaget. Företaget grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är Elektroautomatik en helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden. Alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt.

Elektroautomatik tar även hand om servicen. Bolaget har kontor i Göteborg och Skövde och har idag ca 120 anställda och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om ca 260 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 25 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Elektroautomatik i Sverige AB. Det är ett välskött bolag med stolt historik som är starka i sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management.”, säger Ronnie Bergström.

”Företagets möjligheter att fortsätta växa och utvecklas i positiv anda har på alla sätt infriats med Storskogen som ägare. En långsiktig och driven ägare ser vi som mycket positivt”, säger Jonas Kjellberg, VD Elektroautomatik i Sverige AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15