Mikael Bogren Elektroautomatik

Mikael Bogren. Foto: Elektroautomatik.

Jun 25, 2019

Elektroautomatik blir systemintegratör i Robotlyftet


100 miljoner i potten för små- och medelstora tillverkande företag som vill robotisera.


Robotlyftet är en storsatsning av regeringen med syfte att främja robotiseringen i svensk industri. Elektroautomatik är en av de medverkande systemintegratörerna som är med och stärker de företag som behöver stöttning med automationstjänster.
 
Fram till år 2021 är 100 miljoner kronor sökbara bland små- och medelstora tillverkande företag. Ökad automatisering och robotisering stärker både ett företags produktionsförmåga och konkurrenskraft. Men med detta kommer också utmaningar som företag med mindre resurser har svårare att ta sig igenom. Tanken med satsningen är att stärka företagens konkurrenskraft genom ökad kompetens i att använda och investera i automationslösningar.

Målgruppen är 4500 st svenska företag. Stödet söks genom automationscheckar där varje företag maximalt kan få 150 000 kr. Som medverkande systemintegratör i Robotlyftet kan Elektroautomatik hjälpa till med t.ex. utbildning, tekniska utredningar och projektering.

Mer om Robotlyftet
Automationscheckarna söks och behandlas av Tillväxtverket. Läs mer här
 • Jan 29, 2020

  Latour förvärvar

  Nyheter Köper en ledande tillverkare av elektriska drivaggregat.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Hur digitaliserad är svetsning?

  Vi har börjat vänja oss vid digitala verktyg i tillverkningsindustrin med en ständig tillströmning av smarta lösningar, men hur smart är svetsningen idag? Vi frågar Marcus Lyberg på Nitator Stainless Steel.
  110