Dec 16, 2019

Electrolux vinstvarnar


Oväntat höga kostnader i Nordamerika.

På söndagen meddelade vitvarutillverkaren Electrolux att verksamheten i Nordamerika drabbats av oväntat höga kostnader.

Företaget investerar för närvarande cirka 250 miljoner USD i automatisering, digitalisering och nya livsmedelsbevarande produktplattformar i en ny anläggning i Anderson, South Carolina. Anläggnignen ska ersätta tillverkningen i St Cloud, Minnesota (stängd under fjärde kvartalet) och tillverkning vid en angränsande anläggning i Anderson.

Nu har det visat sig att övergången till den nya anläggningen har resulterat i tillfälliga kapacitetsbegränsningar som påverkar leveranserna till vissa kunder under det fjärde kvartalet. Som ett resultat av detta, såväl som av ökade kostnader, förväntas övergången nu ha en större inverkan på rörelseresultatet under det fjärde kvartalet än de cirka -25 miljoner USD som tidigare meddelats.

Totalt förväntas detta påverka rörelseresultatet för affärsområde Nordamerika med cirka -70 miljoner USD under det fjärde kvartalet jämfört med föregående år. 

I slutet av förra veckan meddelade Electrolux att chefen för Nordamerika bestämt sig för att gå i pension vid 57 år ålder. 

Electrolux presschef Daniel Frykholm säger att bolaget i torsdags, när nyheten om chefsbytet i Nordamerika kablades ut, inte visste omfattningen av problemen i Nordamerika. ”Vi har då inte all den finansiella information som krävdes. Vi har under helgen fått ytterligare information om situationen i Nordamerika”, förklarar Daniel Frykholm söndagskvällens vinstvarning. Det skriver Di.

Aktien föll med 10 procent efter måndagmorgonens börsöppning.

Rapporten för det fjärde kvartalet 2019 kommer att publiceras den 31 januari 2020.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT