Foto: ElectroHeat.

Apr 21, 2017

ElectroHeat ingår samarbetsavtal med schweiziska Codere


"Kan erbjuda våra kunder ett komplett produktsortiment för värmebehandlingsprocesser av stål."

Electro Heat Sweden AB har tecknat ett återförsäljaravtal med schweiziska Codere. Avtalet innefattar förutom den svenska marknaden även marknaderna i Norge och Danmark.

Codere konstruerar, tillverkar och utvecklar industriugnar för olika typer av värmebehandlingsprocesser. Företaget är specialiserade på nitrerugnar och olika typer av automationsanläggningar inom området.

Electro Heat Sweden AB är ett familjeägt företag i Göteborg som drivs av både första och andra generationen. Med över 40 års erfarenhet inom värmebehandling och ugnstillverkning erbjuder företaget kundanpassade ugnar för att möta kundernas behov och krav. Företaget erbjuder snabba leveranser eftersom såväl konstruktion såväl som produktion utförs in-house i verkstaden i Göteborg.

Med ett brett utbud av produkter och tjänster tillverkar och utvecklar Electro Heat värmelösningar till företag över hela världen.

 • Industriugnar
 • Automatiserade ugnsanläggningar
 • Ugnsrenoveringar
 • Begagnade industriugnar
 • Värmeskåp för svetselektroder
 • Värmebehandlingsutrustning
 • ISOPAD® – Elektriska värmelösingar
 • Luftvärmare

-Vi levererar ugnar till de flesta stora industriföretag i Norden såsom ABB, Siemens och Volvo och förser även tekniska högskolor med värmeutrustning för forskning. En betydande del av vår produktion exporteras till Europa och Mellanöstern, berättar Joel Lagerqvist som är försäljnings- och inköpschef, för Svensk Verkstad.

-Samarbetsavtalet med CODERE SA innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett komplett produktsortiment för värmebehandlingsprocesser av stål, förklarar Joel.

-CODERE har fördjupad kunskap inom det specifika området samt en avdelning med specialister, vilket gör att vi kan bestå våra kunder med viktigt information om hur värmebehandlingsprocessen kan optimeras för att uppnå specifika krav samt effektivitet i processen.

-CODEREs välutvecklade och beprövade klockugnssystem 250, är en av anledningarna till att vi valt att samarbeta med CODERE, förklarar Joel vidare. Lösningen är patenterad och helt unik i sitt slag, Förflyttningen av gods från ugnen till kyltank utförs genom att skjuta lasten utan någon låsmekanism och med en förflyttningstid mindre än 15 sekunder. Överföringen sker utan förändringar i ugnsatmosfär och utan temperaturförluster.

-Systemet 250 är särskilt lämplig för tillverkning av delar i medelstora och små serier som kräver flexibiliteten när det kommer till värmebehandlingsparametrar (temperatur och atmosfär). Det är också lätt att förlänga en redan befintlig 250 linje för att möta nya krav som ökad kapacitet, tillgänglighet, effektivitet samt nya förändringar av värmebehandlingsprocessen, berättar Joel.

   

Användningsområden för Klockugnssystem 250:

Max. Arbetstemperatur

1050°

Glödgning

X

Austenitisering

X

Sätthärdning / Uppkolning

X

Karbonitrering

X

Nitrering

X

Lödning

X

Upplösningsbehandling

X

Försintring

 –

Släckhärdning i vatten

X

Släckhärdning i saltvatten

X

Släckhärdning i olja

X

Snabbkylning under högt gastryck

X

Forcerad nedkylning inuti ugnskammare

X
 • May 7, 2021

  Streama film i Polestar 2

  Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
  78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT