electroheat

Foto: Electroheat.

Feb 26, 2020

Familjeföretaget expanderar i Göteborg


Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.

Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även gott om uppställningsytor. Den tredje lokalen kommer användas för eget bruk och byggas till med en helt ny verkstadshall.

Lisa Lundström och förre fastighetsägaren Lars Nordahl skakar hand.

Det blir en milstolpe för det familjeägda företaget som drivs av andra generationen. Företaget är specialister på värme och tillverkar industriugnar under eget varumärke i Göteborg.

-Våra ugnar spelar ofta en viktig roll inom industrin eftersom många material och produkter behöver värme för att uppnå sina egenskaper. Man hittar därför våra kunder inom alltifrån rymdindustri till stålindustri, vilket också gör vårt arbete så spännande. Vi levererar både till mindre bolag, världsledande koncerner som ABB, Siemens och Scania och har även samarbete med tekniska högskolor, säger Lisa Lundström, delägare.

Industriugnar från Electroheat.

-Samma år som vi firar 45 år blir vi också ägare till helt egna nya lokaler. Så det är med stor entusiasm vi ser fram emot att kunna utveckla verksamheten genom ett effektivt produktionsflöde i en riktigt bra arbetsmiljö. Tagene industriområde är ett bra strategiskt läge för oss och vi kommer i framtiden även ha möjlighet att växa här, säger Lisa Lundström.

Inflytt blir preliminärt kvartal 1 2021 och den vanliga verksamheten kommer flyta på som vanligt fram tills dess.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT