Foto: Hybricon.

May 17, 2017

Elbussuppstickaren värvar branschveteran


Elbusstillverkaren från Umeå föreslår Leif Herlitz (Nyström) till styrelseledamot, en långvägare inom Scania.

Hybricon Bus System AB (publ) meddelar att valberedningen föreslår Leif Herlitz till ny styrelseledamot vid årsstämman den 22 maj 2017. Därutöver föreslås omval av samtliga befintliga styrelseledamöter med undantag för Torstein Bratvold som har avböjt omval för att kunna öka sitt fokus på andra uppdrag. 

Leif Herlitz (Nyström) har en lång erfarenhet av ledande positioner i bolag som verkar inom kollektivtrafiken och har bla arbetat som VD för Scania Bus Nordic AB. Han har en fil kand- och ekonomexamen från Stockholms Universitet samt en gedigen nationell marknadserfarenhet från mångårig anställning inom Scania organisation. Med denna bakgrund har Leif Herlitz en mångårig erfarenhet av avregleringen inom kollektivtrafiken med bussar och upphandlingsprocesser hos såväl trafikhuvudmän som operatörer.

Det är mycket glädjande att vi lyckas knyta oss an branschspecifik marknadskompetens till styrelsen. Jag är övertygad om att Leifs kunskap, erfarenhet och kontaktnät kommer att utgöra värdefulla tillgångar för bolaget. I styrelsen har vi nu bred kompetens och erfarenhet inom marknadsföring och försäljning, produktutveckling, offentlig administration och kommunalpolitik och ekonomi i noterade bolag. Detta är en viktig del i Hybricons möjligheter att kunna ta tillvara potentialerna som finns i marknaden för full elektriska stadsbuss system, säger Fredrik Jonsson, styrelseordförande.

Styrelsen tackar Torstein Bratvold för hans aktiva engagemang som styrelseledamot i bolaget och önskar honom lycka till med pågående och framtida uppdrag.

Vidare föreslås omval av revisor genom att välja Deloitte AB med revisor Anders Rinzén.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  408
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT