Johan Suup. Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

May 8, 2018

Elbusstillverkaren Hybricon tecknar ramavtal med Nettbuss


"Ser fram emot samarbetet med Nordens näst största bussbolag"

Hybricon Bus System AB tecknar ramavtal med Nettbuss AS gällande möjlig leverans av elbussar och tillhörande tjänster. Nettbuss AS deltar i konkurrensutsatta upphandlingar där det oftast är korta tidsfrister samt krav på specifika kundanpassade elbussar. Syftet med ramavtalet är att förkorta leveranstider vid dessa upphandlingar samt korta ledtiden när befintliga bussar skall ersättas.

– Vi ser fram emot samarbetet med Nettbuss som är ett ledande bussbolag i Norden. Vi ser goda chanser till att kunna erbjuda konkurrenskraftiga elbussar både vad gäller kvalitet och leveranstid, säger Hybricons vd Johan Suup. 

Avtalet sträcker sig till 31 mars 2020 med option om förlängning av perioder om ett år i taget. Nettbuss AS har möjlighet att säga upp ramavtalet med 3 månaders varsel.

Hybricon Bus System AB (publ) utvecklar, tillverkar och marknadsför energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Företagets ultrasnabbladdade elbussar kan köras kontinuerligt, dygnet runt, på ren, elektrisk kraft. Hybricon är beläget i Holmsund utanför Umeå. 

Nettbuss är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige. De omsätter ca 6 miljarder per år och har ca 7400 medarbetare, samt ca 3300 bussar. Nettbuss är ett helägt dotterbolag till NSB som är Norges motsvarighet till SJ och deras historia går så långt tillbaka som till 1925.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT