Hybricon. Foto: Patrick Trädgårdh.

Apr 24, 2019

Elbusstillverkaren Hybricon förlorar affär


Skellefteå Buss har meddelat att tilldelning har skett till en annan leverantör efter överklagande. Hybricon kommer att överpröva beslutet.

Det var i januari i år som elbusstillverkaren från Umeå vann en upphandling gällande sex stycken 12 meters elbussar till Skellefteå stadstrafik, ett beslut som därefter har överklagats av anbudsgivaren och Volvoåterförsäljaren Wist Last & Buss.

Nu har Skellefteå Buss meddelat att tilldelning har skett till en annan leverantör efter överklagande till och beslut av förvaltningsrätten.

Hybricon kommer att överpröva beslutet.

Hybricons affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med Ultrafast charging®elbussar, samt därtill hörande eftermarknadstjänster. Hybricon bedriver egen produktion av strategiskt viktiga delar. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17