Foto: Uniti.

Oct 23, 2018

Elbilsuppstickaren vacklar om produktion i Landskrona


Produktionslokalerna står fortfarande tomma.


För ett år sedan talade skånska Uniti om möjligheter med uppåt 1000 nya jobb i företagets kommande elbilsproduktion i Landskrona. Men det är inte alls säkert att det blir någon större biltillverkning i Landskrona.

Det var i oktober förra året som skånska Uniti bestämde sig för att flytta hela sin verksamhet från Lund till Landskrona. Där skulle företaget börja tillverka sin elbil i elarmaturtillverkaren Thorn Lightings forna lokaler, med möjligheter om uppåt 1000 nya jobb. Flytten skulle inledas omgående för att stå klar i mars i år, men produktionslokalerna står fortfarande tomma. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi har ingen produktion där just nu, och det har vi inte någon annanstans heller. Vi kan inte garantera att det blir en produktion i Landskrona. Vi för också diskussioner med politiska företrädare i regionen, säger Robin Eriksson, marknadschef för Uniti.

Enligt honom håller företaget nu på att sätta ihop ett ingenjörslag i engelska Silverstone, för vidareutveckling av elbilen. Man har även tänkt om rent designmässigt. Uniti, som ursprungligen var klassad som en tung fyrhjuling, ska nu bli ett elfordon klassat som en riktig personbil, vilket bland annat innebär att den behöver genomgå krocktester.

Robin Eriksson antyder att strategin i stora drag handlar om att fördela produktionen till olika platser i världen, men att man även siktar på att ha en produktionsplats i Sverige, och då ligger Landskrona i alla fall högst upp på listan.


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT