Ekets Mekaniska

Foto: Ekets Mekaniska.

Nov 11, 2019

Ekets Mekaniska varslar


Minskad efterfrågan inom fordonsindustrin ligger bakom.

Femton kollektivanställda och två tjänstemän har varslats om uppsägning på Ekets Mekaniska i Örkelljunga. Det skriver Helsingborgs Dagblad. Företaget tillverkar avancerade detaljer i metall till i huvudsak svensk industri och det är den minskande efterfrågan inom fordonsindustrin som ligger bakom varslet.

– Vi kommer ut ur en ganska lång högkonjunktur med bra tillväxt, drivet av fordonsindustrin för vår del. Men nu är vi påverkade av den volymnedgång som sker hos våra slutkunder och anpassar vår kapacitet till det. Där är vi tyvärr i sällskap med många andra, säger Heikki Takanen som är styrelseordförande för Ekets Mekaniska och äger tio procent av företaget, till tidningen.

Fackliga förhandlingar har nu inletts.

Ekets Mekaniska har 141 anställda och ingår i samma företagsgrupp som Uppåkra mekaniska i Skillingaryd, som varslade tidigare i höst. Båda bolagen ägs av South End.

 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  503
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  75