Aug 25, 2016

Eitech tecknar strategiskt viktigt avtal med norska Jernbaneverket


Uppdraget omfattar en leverans av en mobil kopplingsanläggning för järnväg i Norge, med en option på tre liknande anläggningar.

Eitechs framgång längs spåret fortsätter genom ett nytt strategiskt avtal med norska Jernbaneverket. 

- Mobila järnvägsanläggningar i form av omformar-, kraft- och kopplingsstationer är ett flexibelt alternativ och som i detta fall resulterar i möjligheten för starkare persontåg och tätare trafik längs Gjøvikbanen i Norge. Att Jernbaneverket väljer oss är ett ypperligt bevis på att Eitechs tidigare leveranser och pågående järnvägsprojekt i Sverige har gett ett starkt avtryck, säger Karl-Jörgen Mathiasson, Projektchef Infra inom Eitech Engineering AB.

Eitechs mobila kopplingsanläggning ska fördela kraften via utgående linjer till olika kontaktledningssektioner och ryms i en byggnad på cirka 45 kvadratmeter. Anläggningen konstrueras och byggs i Sverige för att sedan transporteras till anläggningsplatsen i Norge.

Anslutningen till en av Jernbaneverkets kraftförsörjningsanläggningar (15 kV, 16,7 Hz), som ska mata ström till Gjøvikbanen, beräknas att ske under sommaren 2017.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT