Foto: ALU-S.

Jun 1, 2017

Efterfrågan ökar för aluminiumgrossisten


Hänger på "bygg-boomen" och investerar i ny maskinutrustning för att öka kapaciteten.

Alu-S är en aluminiumgrossist med inriktning på specialprofiler för fordonspåbyggare, sandwichpaneler, aluminiumramper och aluminiumbryggor. ALU-S AB tillverkar och försener bland annat byggbranschen med profiler och fasadlösningar, huvudsakligen från Alucobond, Alucore och Corapan.

-Vi märker att marknaden växer och fler byggare har upptäckt fördelen med dessa material. Projekten och förfrågningarna blir allt fler, säger företaget i ett pressmeddelande och offentliggör samtidigt en investering.

För att möta efterfrågan och för att få en mer rationell produktion har företaget investerat i en bäddfräs från Bermaq, 5,1x2,1m.

ALU-S får därmed en kapacitet på ca 25.000kvm kompletta fasadkasetter per år. I investeringen ingår ett vacuumlyftsystem och ett kraftigt utsug som möjliggör att En person kan hantera större skivformat dammfritt även vid fräsning av keramiska A2 skivor.

 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3