Foto: ALU-S.

Jun 1, 2017

Efterfrågan ökar för aluminiumgrossisten


Hänger på "bygg-boomen" och investerar i ny maskinutrustning för att öka kapaciteten.

Alu-S är en aluminiumgrossist med inriktning på specialprofiler för fordonspåbyggare, sandwichpaneler, aluminiumramper och aluminiumbryggor. ALU-S AB tillverkar och försener bland annat byggbranschen med profiler och fasadlösningar, huvudsakligen från Alucobond, Alucore och Corapan.

-Vi märker att marknaden växer och fler byggare har upptäckt fördelen med dessa material. Projekten och förfrågningarna blir allt fler, säger företaget i ett pressmeddelande och offentliggör samtidigt en investering.

För att möta efterfrågan och för att få en mer rationell produktion har företaget investerat i en bäddfräs från Bermaq, 5,1x2,1m.

ALU-S får därmed en kapacitet på ca 25.000kvm kompletta fasadkasetter per år. I investeringen ingår ett vacuumlyftsystem och ett kraftigt utsug som möjliggör att En person kan hantera större skivformat dammfritt även vid fräsning av keramiska A2 skivor.

 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385