Sep 6, 2017

Effektivare slipning och kapning med en och samma skiva


Vid kapning och slipning av metall med vinkelslip så är man oftast tvungen att byta mellan kapskiva och navrondell för de olika momenten.

Norton lanserar nu en ny skiva, Quantum3 Combo, som kan användas för både kapning och slipning.

Nortons nya skiva är tillverkad med ett nytt keramiskt Quantum3-slipmedel som i kombination med ett kraftigare bindemedel ger högre avverkningshastighet och längre livslängd i kombination högre komfort för operatören. Den längre livslängden medför även färre avbrottstider för rondellbyten och mindre avfall då färre rondeller förbrukas. Norton Quantum3 Combo har också lägre vibrationsnivå som i kombination med att slipningen och kapningen kan utföras med lägre arbetstryck gör arbetet bekvämare för operatören.

Quantum3 Combo är avsedd för användning i vinkelslipmaskin för kapning och slipning av kolstål, höglegerade kromlegeringar, rostfritt och andra hårda legeringar. Den nya skivan har 4,2 mm tjocklek och finns i 115, 125, 150, 180 och 230 diameter. I Nortons Quantum3-sortiment ingår sedan tidigare navrondeller för slipning med 7 mm tjocklek i diametrarna 115 – 230 mm. Alla Nortons Quantum3-produkter är s.k. järnfria, dvs. innehållet av järn, klor och svavel är mindre än 0,1 % vilket eliminerar risken för föroreningar av arbetsstycket.

”Tack vare att man kan både slipa och kapa med Quantum3 Combo så sparar man tidsödande byten av maskin eller slipverktyg. Att den nya skivan har mycket låg vibrationsnivå och kan användas med lägre arbetstryck blir det dessutom mycket bekvämare för användaren.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  409
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT