Mar 28, 2017

Effektivare bearbetning av aluminium med nya kapskivor och navrondeller


Att kapa och slipa aluminium och andra icke-järnmetaller ställer speciella krav då igensättning av slipverktyget är ett vanligt problem.

Norton lanserar nu ett nytt sortiment kapskivor och navrondeller, Norton Alu, som ger minimal igensättning och glasning av slipverktyget vid bearbetning av mjuka metaller.

Det nya sortimentet kapskivor och navrondeller Norton Alu har en speciell sammansättning särskilt framtagen för kapning och slipning av aluminium och andra mjuka metaller. Sammansättningen motverkar igensättning och glasning av kapskivan eller navrondellen vilket annars är ett vanligt problem vid bearbetning av icke-järnmetaller. Dessutom ger det nya sortimentet snabbare kapning och slipning och har längre livslängd än konventionella produkter enligt tillverkaren.

Norton Alu-sortimentet omfattar kapskivor och navrondeller för användning i vinkelslip. Kapskivorna finns i 115, 125, 180, 180 och 230 mm diameter i tjocklekar 1,0 – 2,5 mm samt en variant med försänkt nav i 230 mm med 3 mm tjocklek. Navrondeller för slipning finns i diameter 125, 180 och 230 mm diameter med 7 mm tjocklek.

”Tack vare Norton Alus speciella sammansättning motverkas problemen med igensättning och glasning av kap- och slipskivorna som annars är vanliga vid bearbetning av icke-järnmetaller. Dessutom har Norton Alu längre livslängd och ger snabbare kapning och slipning vilket gör bearbetningen effektivare.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.nortonabrasives.com

Saint-Gobain Abrasives AB är Sveriges ledande leverantör av slipprodukter, och ingår i Saint-Gobain Abrasives som är världens största tillverkare av slipmaterial. Saint-Gobain Abrasives tillämpar den senaste teknologin, leder utvecklingen av nya slipmaterial och erbjuder ett flertal ledande varumärken såsom Norton, Clipper, Flexovit och Winter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT