Magnus Olsson. Foto. SMC Automation.

May 18, 2017

EEF gör en toppvärvning inom industriautomation


Till vardags är han konceptchef för Energy Saving på SMC Automation.

För att möta den ökade efterfrågan på kompetens inom energieffektivisering för industrin rekryterar man nu Magnus Olsson, Konceptchef för Energy Saving på SMC Automation. Med över 20 års erfarenhet av industriautomation inom svensk industri blir han en viktig del i EEF’s styrelse.

– Genom rekryteringen av Magnus förstärker vi kompetensnivån inom industriautomation för att vi inom EEF ska kunna stötta våra medlemmar ytterligare i arbetet att utveckla vårt samhälle inom miljö och ekonomi, säger Lotta Bångens, VD på EnergiEffektiviseringsFöretagen (EEF).

– Som styrelsemedlem vill jag bidra till att öka fokus på energieffektiviseringar inom industrin, säger Magnus Olsson, Konceptchef Energy Saving. Detta genom att få företag inom industrin att förstå att tryckluft kostar pengar och att man varje år kan spara stora summor om man genomför energieffektiviseringar. En annan fråga som är viktig är att industrin ställer krav på maximal energieffektivitet när man beställer utrustning. Men den största utmaningen är nog ändå att visa de företag som bygger maskiner för industrin att en energieffektiv maskin är ett bra sätt att vinna konkurrensfördelar.

Fakta: EnergiEffektiviseringsFöretagen - EEF är en gemensam plattform för företag som arbetar med energieffektivisering. www.eef.se

EEFLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT