Metal Inspiration Days hos Edströms. Foto: Svensk Verkstad/Johan Sköldberg.

Dec 2, 2016

Edströms gav roboten ett lyft


Edströms satsade på mer teknik under årets upplaga av Metal Inspiration Days. Här fanns medutställarna; Sandvik Coromant, Universal Robots, Renishaw, Schunk, AME, In Lead, APR Automation samt Holotech Cad Cam.

- Vi lyfte roboten i denna upplaga av Metal Inspiration Days, säger Kristin Alexandersson för Edströms.

I Edströms lokaler kunde besökare provköra samarbetande robotar från Universal Robots.

Thomas Hvarvenius, Sales Development Manager för Universal Robots, höll också ett seminarie på plats. Han pratade bland annat om att den framtid vi pratar om, är redan här. Samarbetande robotar är en marknad som växer starkt och tillämpningen är bred. 

Thomas Hvarvenius, Universal Robots.

Kristin Alexandersson, Edströms.

- Det stora intresset för robotar har gjort att vi fått besökare som vi kanske inte normalt sett får. Vi har fått kontakt med lite nya branscher och det är kul, säger Kristin.

- Vi har fått ca 175 besökare till oss och många som vi pratat med gillar formen för Metal Inspiration Days. Det blir mer personligt och de känner att de får en bättre kontakt med oss än på till exempel en stor mässa, fortsätter Kristin.

- Vi har fått besökare från hela landet, men det är klart att merparten av de som har rest hit är från Småland och södra Sverige. Vi har haft två mycket bra dagar och ser redan fram emot nästa MID, avslutar Kristin.

Sandvik Coromant visade smarta verktyg hos Edströms.

AME var på plats hos Edströms. Maskinen från Kitamura drog till sig uppmärksamhet.

AMELoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT