Bild: EDR Medeso.

Jan 15, 2019

EDRMedeso och PTC tillkännager partnerskap för att påskynda digital tvillingteknik


Användningen av digital tvillingteknologi är fortfarande på ett tidigt stadium för de flesta företag. PTC och EDRMedeso förväntar sig nu kunna accelerera produktdesign och utveckling genom att möjliggöra nya inkomstkällor och affärsmodeller för företag.

EDRMedeso har försett industriföretag med verktyg, rådgivning och support i mer än 30 år. Det nya partnerskapet med PTC kommer att utnyttja erbjudandet om digitala tvillinglösningar och applikationer.

"Tillsammans med några av våra mest uppskattade kunder har vi redan skapat många digitala tvillingapplikationer, och vi finner att våra kunder börjar skörda fördelarna och bygga nya affärsmodeller kring den. För att ta nästa steg och skapa fullt kommersiella applikationer behöver vi en stark IoT-plattform, och PTC är ledande inom detta utrymme enligt stora affärsintelligensföretag som Forrester, Gartner och IDC. Därför ser vi fram emot att lägga till deras excellens i programvara till vår befintliga portfölj, säger Niklas Lindwall, VD på EDRMedeso.

Den bästa programkombinationen
EDRMedeso arbetar redan med ett av världens mest framstående simuleringsprogramföretag, ANSYS, och det gör även PTC. Detta är en av anledningarna till att de två företagen är en perfekt match och har gått ihop.

Påskynda processen och säkerställa högre kvalitet
Processen att skapa och distribuera digitala tvillingar har varit komplicerat och långvarigt. Men det är på väg att förändras. EDRMedeso kommer att bygga digitala tvillinglösningar baserade på ANSYS-programvara som kommer att köras på PTC ThingWorx-plattformen, för att påskynda processen utan att kompromissa med kvaliteten.

"Kombinationen av PTCs programvara och vår kunskap och värdetillägg kommer att öka processen för att skapa och distribuera digitala tvillinglösningar och applikationer dramatiskt. Innan denna plattform har vi byggt allt från början för varje digital tvilling. Men med ThingWorx-plattformen använder vi en droppliknande metod baserad på mallar. Det här är mycket snabbare och resultatet blir mer tillförlitligt och håller högre kvalitet, säger Niklas Lindwall, VD för EDRMedeso.

"Vi har erkänt EDRMedeso som frontrunner för att distribuera digitala tvillingar. Vår långsiktiga kunskap och kapacitet inom simulering och implementering av ANSYS mjukvarulösningar kommer att vara en viktig tillgång för oss framåt och vi är glada över det här partnerskapet och vad det kan göra för utbyggnaden av digital tvillingteknik i Nordeuropa," Georges Millet, Vice President Channel Sales EMEA PTC.

Om EDRMedeso
Sedan 1986 har EDRMedeso försett marknaden med ledande verktyg för produktsimulering och BIM. Som komplett partner erbjuder företaget också support, utbildning och konsulttjänster för dessa verktyg. EDRMedeso har för närvarande åtta kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bland kunderna finns några av Europas ledande företag inom industri, teknik och konstruktion samt konsulter och specialister hos mindre ingenjörsorganisationer. Vidare används verktygen vid universitet och tekniska högskolor på forskarutbildningsnivå.

PTCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT