Foto: EDRMedeso.

Jan 25, 2018

EDRMedeso nyanställer 15 personer i Norden


Det nordiska mjukvaruföretaget EDRMedeso ser en ökad efterfrågan och behöver nyanställa i de nordiska länderna.

EDRMedeso är inne i en positiv utveckling där efterfrågan på företagets produkter och tjänster ökar. Idag jobbar man med företag som bl.a Metso, Vestas, Scania, Grundfos.

Idag har EDRMedeso kontor i Västerås och Göteborg i Sverige, Sandvika, Norge, Tampere, Finland och Köpenhamn i Danmark. Vart dessa nyanställda kommer att placeras är beroende på vilken kompetens man hittar och var. I Sverige söker bolaget dessutom en ny VD.

Man har nyligen fått ett starkt tillskott av den nya marknadschefen Ulrika Nordström som kommer från ett annat stort amerikanskt mjukvaruföretag, Autodesk, där hon arbetat med marknadsfrågor i över sex år.

Satsningen framåt kommer givetvis att handla om produktbiten men också om att jobba som ett digitalt lab där man gör helhetsanalyser av kunderna för att kotsnadeffektivisera och säkra snabbare leveranser ut på marknaden. Men även fokuset på start-ups, studenter och universitet kommer att öka.

Det viktiga är nu hur vi skapar de rätta värdena för kunden nu när vi har tekniken, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den nyliga lanseringen av Discovery Live kommer också göra det möjligt att använda simulering på ett annat sätt. Designingenjörer kommer i en tidig fas att kunna simulera i realtid, vilket kommer att ändra sättet företagen jobar på. Dessutom blir det ett annat sätt att sälja sina produkter på med den här typen av lösning.

CEO som är placerad i Sandvika-Niklas Lindwall säger:

-Datorbaserad prototypframtagning och testning är i epicentret för den digitala revolutionen och kraven på våra simuleringsverktyg och tjänster växer snabbt. Idag hjälper vi fler än 800 företag i Norden, att marknadsföra, öka produktkvaliteten och utveckla nya intäktsströmmar baserat på våra verktyg för simuleringsdriven produktutveckling. Nästa steg i utvecklingen är att använda samma simuleringsmodeller för att skapa digitala tvillingar som till exempel kan användas för prediktivt underhåll och servicelösningar. EDRMedeso är mycket väl positionerat inom detta område och har skapat verktyg och tjänster som på ett enkelt sätt ger våra kunder möjlighet att fatta affärsbeslut baserat på data. För att möta den ökande efterfrågan stärker vi vårt säljteam och anlitar 12 nya kundrepresentanter, inklusive Key Account Mangers, regionala och inhemska försäljningsrepresentanter spritt över alla nordiska länder.

Koncernen EDRMedeso har mer än 800 kunder i Norden & Baltikum och omsätter för mer än 250 Msek per år. EDRMedeso är också Europas näst största partner för Ansys software (ett amerikanskt framgångsrikt bolag enbart nischad inom simulering) bland annat inom Fluid Dynamic (CFD), mekaniska/termiska/dynamiska (FEA) samt elektromagnetiska beräkningar inklusive elektronik och systemsimuleringer. Bolaget har också utvecklat appar för att jobba med simulering på ett lätthanterligt sätt. EDRMedeso representerar förutom Ansys också världsledande produkter inom BIM (Building Information Modeling) från Tekla structures samt produkter från CSI (SAP2000, ETABS, SAFW og CSI bridge) och Sigma GmbH (ROHR2).

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT