Från vänster: Søren Vennegaard och Tommy Ejstrup. Foto: Edmo Lift.

May 9, 2018

Lyftbordsorginalet från norr expanderar


Härnösandsföretaget levererar 6000 lyftbord per år och är en av Europas största tillverkare av saxlyftbord och andra hjälpmedel.


EdmoLifts produkter för materialhantering har funnits på den danska marknaden sedan 1977. Nu etablerar företaget med de banbrytande lyftlösningarna ett danskt försäljningsbolag med huvudkontor i Aalborg.

– Vi har ett unikt produktsortiment och ser fram emot att växa tillsammans med våra danska kunder, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

Svenska EdmoLift har sedan starten 1964 gjort sig känd som en pålitlig leverantör av lyftlösningar för en lång rad branscher där kraven är tuffast tänkbara. Företaget är idag en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och hjälpmedel för materialhantering och levererar till kunder över hela världen.

Från företagets produktionsanläggning i Härnösand levereras årligen 6000 lyftbord. I Härnösand arbetar 75 personer. Här finns en komplett produktionsanläggning för tillverkning av företagets produkter. Från konstruktion till laserskärning, bockning, svetsning, målning och slutligen montering. Där finns även försäljning, eftermarknad, marknadsföring, konstruktion, forskning & utveckling och ekonomi.

En mycket bred produktportfölj med över 200 standardmodeller, i kombination med stora möjligheter till specialanpassningar, gör att EdmoLift kan erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och materialhanteringsbehov. Bland kunderna finns allt från små familjeföretag upp till internationella storföretag som Danfoss, Grundfos, Audi, Volvo och Volkswagen.

EdmoLift är långt ifrån någon ny aktör på den danska marknaden. Redan 1977 började företagets produkter för materialhantering säljas i Danmark, men under ett annat varumärke. De svensktillverkade produkterna har alltid förknippats med innovation och pålitlighet, och signaturfärgerna Blå och Orange har blivit en så etablerad signal för kvalitet att flera kollegor i branschen har tagit efter.

Men oavsett hur andra tillverkare färgsätter sina produkter så finns det bara ett Blå-Oranget original när det kommer till smarta lyftlösningar – och det är EdmoLift.

 –Vi säljer inte bara produkterna. Vi har uppfunnit, utvecklat och tillverkat dem i över femtio år. Vilket har gett oss en unik kunskap och erfarenhet i branschen, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

–När EdmoLift nu etablerar ett försäljningsbolag i Danmark med strategiskt bra placering i Aalborg för lager och kontor, har vi de bästa förutsättningarna att jobba nära och tillsammans med våra kunder, säger EdmoLift:s försäljningschef Mikael Fernlund.

Søren Vennegaard, Project Manager & Technical Sales Engineer, och Tommy Ejstrup, Sales Engineer, har båda drygt 10 års erfarenhet i branschen.

Tommy Ejstrup har arbetat med försäljning av lyftbord på den danska marknaden och menar att EdmoLift har ett mycket starkt erbjudande.

–Vi har ett stort lager av färdiga produkter i Danmark för direktleverans, en bra, personlig support och via serviceavtal erbjuder vi hjälp med installation och årlig service. Hos oss ska kunden alltid få raka svar, snabb service och det ska vara lätt att göra affärer.

Søren Vennegaard har arbetat med lyftbord inom området advanced engineered solutions och ser fram emot att arbeta mycket med avancerade kundanpassningar, ett område som EdmoLift är erkänt bra inom.

 –Vi har femtio års erfarenhet av lyftbordstillverkning, och erfarna designers och ingenjörer som verkligen förstår kundens behov. Bra anpassningar maximerar nyttan – vilket givetvis innebär en vinst för kunden.

–EdmoLift är också delaktiga i arbetet med att ta fram och utveckla normerna för lyftbord i Europa och uppdaterar hela tiden produkterna i linje med EN 1570-1-standarden. Köper man ett lyftbord från oss så kan man alltid lita på att den lever upp till den europeiska standarden på alla punkter. Det är en stor trygghet.

EdmoLift AB är ett privatägt företag med säte i Sverige. Företaget är en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och pallhanteringsprodukter. Edmo Lift har filialer och dotterbolag i 7 länder samt distributörer i mer än 50 länder.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT